Contemporary extension of an English house

Contemporary extension of an English house

Today we moved to England to meet a project for the extension of a house, according to the owners, had become too small and now they found unappealing. The house, called Richmond House, was renovated by the architectural firm AR Design Studio, adding a new master bedroom, a dressing room, a large living space and a kitchen with a close relationship with the garden.

Want to find out more details of this housing reform English ? So pay close attention to what we tell you then!

English house bathed in light A contemporary extension

Planning difficult

While planning the expansion of the building was difficult for architects because they did not want they posed a visual impact on the street, they achieved a score spectacular . And since the study proposed adding a vertical tower next to the existing building to house a laundry room on the ground floor and a new dormitory on the top floor.

Extensions Inspo, Contemporary Exterior, Contemporary Extensions, Home Extensions, Exterior Home, Contemporary Extened

The new tower

As you can see yourself in the images that we show in the gallery, the tower is built in brick , like the existing property. This new building is connected to the “old” building via a glass link it helps establish a clear definition between the new and the old, and provides natural light inside.

Extension at the rear

On the other hand, the architects added an extension of one floor in the rear, where the kitchen and the living room, a bright and airy space stood. As you can see, the facade is covered with tile and fiber cement. The good news is that the dominant horizontal offset by sliding glass extension. Here we leave our gallery where you will find more images of this house in England. Do not miss it!

Photographs: Martin Gardner

Leave a Reply

Close Menu